Blog menu

Blog tag cloud

Geen posts gevonden

  Blog posts

  Terug

  Dé voorjaarstip om karpers te vangen

  De karper komt maar moeilijk uit z’n wintermodus waardoor het in het voorjaar moeilijk is om je vangsten op peil te houden. Reden waarom je als karper visser je techniek moet aanpassen aan de weersomstandigheden. Het voeren hoort daar zeker ook bij. Ons advies: maak een mix van partikels, pallets en boilies.

  Met deze mix trek je gegarandeerd de aandacht van de vissen vanwege de verschillende soorten voer. En vissen trekken ook weer andere vissen aan, en dat is wat je wilt.


  Zelf samen stellen

  De mix stel je zelf samen van gecrushte boilies, pallets en partikels naar keuze. Belangrijk is dat je als karper visser een goed gevoel bij jouw samengestelde mix hebt. We adviseren om deze mix niet gebruiken als je op een rivier zoals de Maas gaat vissen. Waar deze mix wel het beste werkt? Wij hebben er zelf goede resultaten mee behaald op verschillende plassen.


  Wat zit erin?

  Als partikel gebruiken we zelf veel mais. Daar ligt onze voorkeur. Maar het werkt even goed met de black eye beans, boekweit, hennep of kikkererwten. Voor de pallets gebruiken we natuurlijk Vivani pellets, waar we de keuze hebben uit hennep pallets, karper pallets (8 mm), karper pallets met 25 procent zijderupsen, mais- of tarwe pallets.  En wat de boilies betreft, dat verschilt per water. We zijn fan van de Nutty Choc, Mystery Green, Hempy Scopex, Krilly Garlic en de Silky Peach.

   

   


  Written by Vivani - 19-03-2018 02:16

  Laatst geupdate op: 17-08-2022 06:03

  Tags: